Gymnázium Brno-Řečkovice

Terezy Novákové 2, Brno-Řečkovice 621 00

Aktuálně

Third slide

Prezentace tříletého studia na českých sekcích ve Francii (Dijon, Nîmes)


Dne 1. 6. 2022 se studenti francouzštiny z tercie a kvarty setkali s Lindou Honsovou, studentkou prvního ročníku tříletého studia na české sekci ve Francii, která jim přiblížila možnosti tohoto studijního programu a díky vlastní zkušenosti mohla také zasvěceně odpovídat na jejich četné dotazy.

Číst dál

Mezinárodní certifikát z francouzštiny DELF junior


I letos máme mezi oktavány studenty, kteří úspěšně složili mezinárodní zkoušku z francouzštiny DELF junior. Úroveň B1: Klára Poloková, Marek Padyšák a Jakub Straka. Úroveň B2: Kateřina Bretterová a Adam Svadbík. Blahopřejeme!

Číst dál
Third slide

Festival Bonjour Brno 2022


La 28ème édition du festival BONJOUR BRNO se déroulera du 25.04. au 08.05.2022.
Le programme est disponible sur le site du festival:
https://bonjourbrno.cz/program/

Číst dál

Prezentace o studiu francouzštiny na Masarykově univerzitě


V úterý 29. března se pro studenty francouzštiny sext a septim uskutečnila přednáška o studiu FJHC (bakalářské studium Francouzštiny pro hospodářskou činnost na Pedagogické fakultě MU a Veřejné správy na Ekonomicko-správní fakultě MU) a o studiu MFTAP (Francouzsko-české studium veřejné správy na ESF MU). Přednášející byla koordinátorka MFTAP PhDr. Ing. Pavla Hradecká.

Číst dál
Third slide

Journées de la francophonie 2022


Chaque année, le 20 mars est fêté comme Journée internationale de la francophonie.

Dans le cadre de la 23ème édition des Journées de la francophonie, l’Alliance Française Brno en collaboration avec d’autres partenaires, ont préparé un programme ayant pour objectif de présenter la diversité de la francophonie : concours, rencontres, lectures de contes, projections de films, dégustations etc.
Programme complet:
https://www.dnyfrankofonie.cz/fr/

Číst dál

Školní kolo Soutěže v cizím jazyce - Francouzský jazyk


V úterý 22. února se uskutečnilo školní kolo Soutěže ve francouzštině. Všem studentům děkujeme za účast, výhercům blahopřejeme a přejeme hodně úspěchů v krajském kole soutěže, které se bude konat 6. dubna.

Číst dál
Third slide
Third slide

Po stopách Francouzů v Brně


11. října se studenti sext a septim vydali po stopách známých či méně známých osobností francouzského původu, které pobývaly v Brně či ovlivnily jeho dějiny.

Číst dál

S Francouzem ve venkovní kuchyni


7. září studenti kvint, sext a septim vařili s kočujícím šéfkuchařem François Bouilletem, pod jehož taktovkou vznikly ty nejlepší palačinky v Brně a okolí.

Číst dál
Third slide