Gymnázium Brno-Řečkovice

Terezy Novákové 2, Brno-Řečkovice 621 00

Aktuálně

Third slide

Matematická olympiáda – kategorie A a P (programování), krajské kolo


Výborných úspěchů dosáhli naši studenti v soutěžích týkajících se matematiky a informatiky, a to na úrovni krajského kola. Tradiční účastník těchto soutěží Jakub Vojtek (sep A) obsadil v krajském kole matematické olympiády kategorie P (programování) krásné 6. – 7. místo a postoupil tak do celorepublikového kola. Úspěšným řešitelem této soutěže se stal také Jakub Matula(okt B) , který byl 11. Taktéž výborně si vedli naši studenti v mat. olympiádě kategorie A, kde máme celkem 4 úspěšné řešitele v rámci tohoto kola. Již dříve zmiňovaný Jakub Matula (okt B) skončil na 20. – 22. místě, Hana Obdržálková (sep B) byla 23. – 28. a Tomáš Peňás (sep B) byl 29. – 36. Nejlépe z našich studentů dopadl opět Jakub Vojtek, který skončil 12. – 16. a o pouhý bod nepostoupil do celostátního kola…no, nenaděláš nic. Všem studentům děkujeme za krásnou reprezentaci školy.

Číst dál

Matematická olympiáda kategorie B, C – evergreen Vojtek…


Směle můžeme napsat, že již tradičně fenomenálního úspěchu dosáhl náš student Jakub Vojtek (sex A) v soutěži matematická olympiáda kat. B, kterou prostě a jednoduše vyhrál… V první desítce se objevili studenti pouze dvou brněnských škol (jedna jsme my), o to je tento úspěch cennější. Velmi dobrých výsledků ovšem dosáhli i další studenti. V matematické olympiádě kat. C se stali úspěšnými řešiteli Filip Harman (kvi A), který obsadil krásné 10. místo. Stejně tak úspěšnými řešiteli se stali Jiří Račanský (kvi B) a Oskar Sedlák (kvi A), kteří skončili shodně na 21. místě. Děkujeme za krásnou reprezentaci školy a samozřejmě také gratulujeme!

Číst dál
Third slide

Matematická olympiáda a olympiáda v programování (ústřední kolo)


Fenomenálního úspěchu dosáhli naši studenti v soutěžích týkajících se matematiky a programování, a to rovnou na celorepublikové úrovni. V ústředním kole matematické olympiády kat. A (soutěž vyšší úrovně již u nás není) skončil Jakub Vojtek (sex A), ano opravdu se jedná o studenta sexty, na skvělém 7. – 10. místě a stal se tak úspěšným řešitelem. Směle můžeme konstatovat, že v konkurenci škol matematicky zaměřených lze tento úspěch považovat za opravdu mimořádný. Velmi podobně si vedl Adam Kundrát (okt B) v matematické olympiádě kategorie P (programování), kde skončil na vynikajícím 18. místě. Opět ho doplnil Jakub Vojtek taktéž neméně cenným 25. místem.
Děkujeme za krásnou reprezentaci školy a samozřejmě také gratulujeme!

Číst dál