Gymnázium Brno-Řečkovice

Terezy Novákové 2, Brno-Řečkovice 621 00

Aktuálně

Soutěž v programování


V pátek 21. dubna 2023 se konalo krajské kolo Soutěže v programování. Naši školu reprezentovali tři studenti septim - Jiří Lattenberg (Sep B), Jakub Matula (Sep B) a Jan Henzl (Sep A). Vynikajícího úspěchu dosáhl J. Lattenberg, který skončil v celkovém hodnocení na prvním místě a postupuje tak do celostátního kola, které se bude konat v červnu na Univerzitě v Hradci Králové. Pěkných výsledků dosáhli i Jakub Matula (6. místo) a J. Henzl (17. místo). Všem studentům gratulujeme a děkujeme za vynikající reprezentaci školy. Jirkovi pak přejeme hodně štěstí v celostátním kole.

Číst dál

Matematická olympiáda a olympiáda v programování (ústřední kolo)


Fenomenálního úspěchu dosáhli naši studenti v soutěžích týkajících se matematiky a programování, a to rovnou na celorepublikové úrovni. V ústředním kole matematické olympiády kat. A (soutěž vyšší úrovně již u nás není) skončil Jakub Vojtek (sex A), ano opravdu se jedná o studenta sexty, na skvělém 7. – 10. místě a stal se tak úspěšným řešitelem. Směle můžeme konstatovat, že v konkurenci škol matematicky zaměřených lze tento úspěch považovat za opravdu mimořádný. Velmi podobně si vedl Adam Kundrát (okt B) v matematické olympiádě kategorie P (programování), kde skončil na vynikajícím 18. místě. Opět ho doplnil Jakub Vojtek taktéž neméně cenným 25. místem.
Děkujeme za krásnou reprezentaci školy a samozřejmě také gratulujeme!

Číst dál
Third slide

Úspěch studentů OKT A v soutěži DigiEduHack


Ve dnech 9.-10. listopadu 2021 se konal (online) 2. ročník hackathonu DigiEduHack se zaměřením na využití chytrých telefonů ve vzdělávání. Soutěže se zúčastnilo 21 týmů z řad odborníků, učitelů a studentů. Tým studentů z Oktávy A ve složení Daniel Burkart, Jonáš Konečný, Tomáš Kroupa a Ondřej Sukač s mobilní aplikací "Comenio - Škola pod palcem" skončil na vynikajícím 4. místě. Studentům blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Číst dál